Samen komen wij tot een persoonlijk en een warm afscheid

Mogelijkheden

Laatste Verzorging

Na een overlijden zal ‘de laatste verzorging’ plaatsvinden, wat in de volksmond ook wel ‘afleggen’ wordt genoemd. Steeds vaker willen nabestaanden bij deze laatste verzorging van hun dierbare betrokken worden. Dit kan een positieve rol spelen bij de rouwverwerking. Als familie kunt hierbij actief een rol spelen. Door bijvoorbeeld te helpen bij het klaarleggen van de kleding of uw dierbare te wassen. Soms kan alleen al het aanwezig zijn troost bieden. In alle gevallen maakt u hierin uw eigen keuze. U kunt de laatste verzorging zelf doen, samen met anderen of aan mij overlaten.

Opbaring

Het opbaren kan plaats vinden daar waar u wilt. Doe wat u hart u ingeeft en waar u zich prettig bij voelt. Het kan voor de nabestaanden een enorme overgang zijn als de overledene direct naar een rouwcentrum wordt gebracht. Steeds vaker merk je dat mensen het fijn vinden dat de overledene nog even in de vertrouwde omgeving blijft. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je bij hem of haar wilt zijn. Er zijn vele mogelijkheden zoals:

  • thuis in de kist.

  • in een rouwcentrum, of elders.

  • thuis op bed

Bij de opbaring thuis maak ik gebruik van een bed- of een kistkoeling. Ik kom elke dag langs om te kijken hoe het met het lichaam van de overledene gaat.

Kaarten

Vaak een van de eerste dingen die besloten moet worden. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunt een keuze maken uit een kaartenboek, maar mooier is dat u ook de kaart zelf kunt samenstellen. Samen kunnen wij een kaart ontwerpen met daarop een door u gekozen foto, een afbeelding of een tekening. Op deze manier wordt het een persoonlijke aankondiging.

Kisten

Er is een ruime keuze in kisten. Van standaard tot luxe en van klassiek tot modern. Van fineer tot massief. De kisten zijn in verschillende kleuren leverbaar. Tegenwoordig kiest men ook steeds vaker voor de opbaarplank of de onbewerkte kist om te beschilderen. Het moment waarop u de kist uitkiest hangt af van waar u het lichaam van de overledene wilt opbaren.

Vervoer

Het meest gebruikte rouwvervoer is de rouwauto. Uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden.

Muziek

Het draaien van muziek geeft de plechtigheid echt iets persoonlijks. Het is mogelijk zelf uw cd's aan te leveren. Vaak is er een orgel/piano aanwezig die gebruikt kan worden. De meeste crematoria hebben een uitgebreide muziekcollectie waar u een keuze uit kunt maken. En wat te denken van live-muziek of talenten uit eigen kring.
Indien gewenst kan ik zelf ook een live gezongen nummer ten gehore brengen.

Sprekers

In de rouwdienst wordt afscheid genomen van de overledene. Dit kan in samenspraak met een voorganger, uzelf, familie, vrienden. Er wordt stilgestaan bij het leven, doen en laten van de overledene. Dit kan moeilijk en emotioneel zijn. William Bangert Uitvaartverzorging kan u hierin steunen of in contact brengen met sprekers die u kunt inhuren om uw eigen teksten te laten voorlezen of de overledenen in een memoriam te herdenken. De sprekers zullen na aanleiding van uw verhalen en anekdotes over de overledene een treffend en waardig inmemoriam voordragen.

 

William Bangert Uitvaartverzorging 

Rijswickstraat 8

6525 RD Nijmegen

Tel:    024-3567355 / 06 14310749

Email:  info.wbuitvaartverzorging@gmail.com